10.5.2018

Audi päivittää noin 60000 V6 TDI-moottoria ohjelmistoepäselvyyksien takia

Audi päivittää noin 60000 V6 TDI-moottoria ohjelmistoepäselvyyksien takia

Saksalaisvalmistaja on havainnut epäselvyyksiä noin 60 000 auton moottorinohjausohjelmistoissa ja käynnistänyt menettelyt päivityskampanjan luomiseksi.

Audi on havainnut dieselmoottoreidensa tarkastelussa ongelmia niin sanottujen Gen2 evo -moottoreiden ohjausohjelmiston kanssa liittyen ohjelmiston päästönhallintatoimintoihin Ongelma koskee 200 kilowatin (268 hv) TDI V6-moottoreita, joita on käytetty Audi A6:n ja Audi A7:n väistyvässä "C7"-sukupolvessa. Kaikkiaan epäkohta koskettaa noin 60 000 autoa, joiden toimitukset jälleenmyyjille on jäädytetty. Huomioitavaa on, että ongelma ei koske uuden mallipolven A6 ja A7 -malleja.

Audin mukaan se havaitsi epäselvyyksiä moottorinohjausohjelmistossa testatessaan erilaisia dieselmoottoreiden ja vaihteistojen yhdistelmiä. Pääjohtaja Rupert Stadlerin mukaan kyse on insinöörien tekemästä "vakavasta virheestä", kuitenkin ilman tahallisuutta.

Saksalaisvalmistajan mukaan se tekee yhteistyötä Saksan ja Luxemburgin ajoneuvovirastojen kanssa. Audin ratkaisu moottorinohjauksen ongelmiin on ohjelmistopäivitys ja se toteuttaa päivityskampanjan joko virastojen kanssa tai niiden ohjastamana. Automotive Newsin sisäpiirilähde arvelee, että Audi joutuu toteuttamaan ohjelmistopäivitykset takaisinkutsuna.

Lähteet: Audi, Automotive News Kuva: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat