Ajoneuvot | Esittely | 7.8.2018

18 kuukauden kehitystyön tulos julki – monipuolinen Dethleffs Pulse

Dethleffsin matkailuautojen mallivuoden merkittävin uutuus on täysin uusi mallisto, joka tottelee nimeä Pulse. Hinnaltaan se sijoittuu keskiluokkaan.

Jaa artikkeli

Uusi Dethleffs Pulse sijoittuu mallistokartalla keskihintaluokkaan eli valmistajansa mallistosta tuttujen Trendin ja Espritin väliin.

Uutuusesittelyn myötä valmistaja lupaa uusia muotoja, tyylejä ja mahdollisuuksia. Malliston luvataan näyttävän suuntaa siitä, mihin nykyaikainen matkailuauto on matkalla.

Pulse on tarkoitettu alle 3500 kilon painoluokkaan neljälle matkustajalle ja sen saa myös nestekeskuslämmityksellä ja nestekiertoisella lattialämmityksellä varustettuna, joka miellyttänee varsinkin kylmän kauden aikana matkailuautoaan käyttävää.

Ulkoisesti näyttää siltä, että kehitystyö on kohdistunut aerodynamiikan hiomiseen. Linjakas, pyöreäkulmainen integroitu mallisto on ilmeeltään moderni. Valmistaja on erityisen tyytyväinen keulan ja perän toteutukseen.

Puoli-integroidussa huomio kiinnittyy uudelleen muotoiltuun keulan yläosaan. Muotoilun avulla on mahdollistettu nostovuoteen sijoittaminen siten, että sen ollessa yläasennossa, alle jää riittävän hyvä kulkutila.

Molempien malliversioiden sisäkorkeus on 205 senttiä. Sisällä myös lattia on täysin tasainen ja helpottaa näin ajoneuvossa liikkumista.

Dethleffs Pulse

Vuoderatkaisuja ja tunnelmaa

Lyhyemmissä pohjaratkaisuissa nostovuode on 70-100 senttiä leveä eli hyvin yhdelle hengelle sopiva. Pidemmissä pohjaratkaisuissa vuode on tarkoitettu kahdelle. Saarekevuodeversioissa on pystytty hyödyntämään korin leveys (233 cm) siten, että vuode on aina 160 senttiä leveä.

Erityistä huomiota suunnittelutyöryhmä on valmistajan mukaan kiinnittänyt sisätiloissa siihen, että tunnelma on luonnonläheinen ja levollinen. Pehmeitä muotoja tukee myös valaistus, joka parantaa osaltaan asuinosan tunnelmaa. Lisävarustelistalla tarjolla on vielä erillinen valaistuspaketti.

Dethleffs Pulse

Teknisesti uutta ovat myös uuden tyyppiset yläkaappien luukut. Ne aukeavat haitarimaisesti ylös kahdessa osassa ja vievät valmistajan mukaan näin myös vähemmän tilaa.

Pulsesta rakennetaan neljää puoli-integroitua pohjaratkaisua, joiden pituusluokka on 6,99-7,41 metriä. Vaihtoehtoina on kaksi erillisvuodepohjaa ja kaksi saarekevuodepohjaa.

Integroitu Pulse tarjoaa puolestaan kuusi pohjaratkaisua pituuksiin 6,99 ja 7,4 metriä.

Dethleffs Pulse

Saarekevuodemalleja on kolme, samoin kuin erillisvuodemalleja. Kaikissa yhtä lukuun ottamatta kylpyhuone on jaettu erilliseen suihkuun ja wc-tilaan, jolloin ajoneuvon takaosa voidaan tarvittaessa wc:n oven avulla sulkua omaksi kokonaisuudekseen.

Pulsen saarekevuodemalleissa vuoteen korkeus on säädettävissä omien mieltymysten mukaan. Erillisvuodemalleihin saa puolestaan lisävarusteena korkeammalle sijoitetut vuoteet.

Myös sporttia tarjolla

Sporttisempaa ilmettä Pulseen saa Grand Turismo-paketin avulla. GT:n värisävyjä ovat valkoinen, hopea ja musta.

Dethleffs Pulse GT

Pakettiin kuuluu ulkoisina varusteina hienot alumiinivanteet, kylkeä mukailevat raami-ikkunat sekä sporttinen tarroitus. Sisäpuolen varusteina ovat nahkaratti ja kromiset aplikaatiot kojelaudassa.

Puoli-integroidun Pulsen hinta alkaa 69 800 eurosta ja integroidun 79 930 eurosta. Uusi Pulse esitellään Suomessa ensimmäisen kerran Lahden Caravanmessuila 20.-23. syyskuuta.

Lähde ja kuvat: Dethleffs

Jaa artikkeli

Keskustelu