23.9.2016

Viikonlopun moottoriurheilutarjonta 38/2016

Viikonlopun moottoriurheilutarjonta 38/2016

Tulevana viikonloppuna jatketaan jälleen erilaisten SM-sarjojen saattamista loppuun, mutta jännitettävää riittää myös MM-tasolla.

Viikonlopun koitoksissa lukuisten kotoisten kilpailuiden lisäksi Ajo Motorsport jahtaa tallin viidettä mestaruutta Espanjassa ja Italiassa motocrossin MM-joukkukilpailussa voimiaan mittelee Suomen nuori joukkue.

Trialin SM, Vantaa

Kauden viimeinen trialin SM-osakilpailu kisataan lauantaina Vantaan Seutulassa, ja SM-luokan lisäksi kilpaillaan Suomen Cupin finaali sekä kansalliset C- ja JM-luokat. Kilpailu alkaa klo 10.01.
Lähtöluettelo
Lisätietoja
La 24.09. Trial SM, Kansallinen, 7/7, Helsingin MK (Seutula)
Seutula, Hanskalliontie 3, Vantaa.

Rallin SM, Tampere

Tampereella nähdään puolestaan maineikas Pirelli Ralli, joka samalla päättää rallin SM-sarjan kuluvalta vuodelta. Upeista erikoiskokeistaan tunnettu ralli on tänä vuonna sekoitus uutta ja vanhaa ja myös sääennusteen pitäisi olla rallikansan puolella. Luvassa lienee tiukka kamppailu mitalisijoista.

www.rallism.fi
Lisätietoja

Maaradan SM, Pori

Porin tuttu Yyteri toimii näyttämönä speedwayn SM-liigan päätöskisalle. Lauantaina tiedämme mikä joukkue vie mestaruuden kotiin.
La 24.09. Speedway, SM, Suomen Cup, Ottelu 10, Haukat – Ankkurit – Porin Nopea Racing – Sand Blowers, Minispeedway 85cc, Pori
Yyterin Speedwayrata, Vauhtimontuntie, Pori

Endurance Cup, Alastaro

Endurance Cupin toiseksi viimeinen kilpailu tarkoittaa samalla kauden viimeistä vierailua Alastarolla. Sarjan suvereenissa johdossa on MOPO Team, joka on Honda Civicillään osoittanut sekä nopeutta että kestävyyttä.

La-su 24.–25.9. Alastaron moottorirata, Virttaa
Lisätiedot

Rallisprintin SM, Laihia

Laihian SM-osakilpailu ajetaan Perälässä, varikon toimiessa kunnan teknisellä hallilla. Kilpailijoita on ilmoittautunut peräti 110, joten ajettavaa riittää koko sunnuntain mitalla. Reitti on tuttu 3,9 kilometrin pyyhällys Peräläntieltä Suorttilan suuntaan, mutta kyseessä on kauden ensimmäinen sorakilpailu. Rallireitti suljetaan kello 10.00 liikenteeltä ja itse kilpailu alkaa kello 12.00. Pääsylipun hinta 10 euroa ja alle 12 -vuotiaat ilmaiseksi.

Rallisprintsm.fi
Osallistujaluettoon pääset tästä.
Kilpailun Facebook-sivu
Lisätietoja

MUUT KANSALLISET KILPAILUT

24.09. Jokkis, Karvia
24.09. Jokkis, Vehkamaa
24.09. – 25.09. Jokkis, Kukonkoivu
24.09. – 25.09. Rata, Motopark, Virtasalmi
24.09. – 25.09. Karting Porin Fk-rata
25.09. Karting, Suonenjoen moottoriurheilukeskus
25.09. Jokkis, Hangassuon JM-rata
25.09. Jokkis, Karstula, Vallitien vauhtirata

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

MM-kilpailut

Motocrossin MM, Italia

Motocrossin MM-sarjassa on siirrytty maajoukkukilpailuun Motocross of Nations 2016, joka ajetaan tänä vuonna Italian Maggiorassa. Viikonlopun koitokseen Suomi lähettää nuoren joukkueen, jonka jäsenten ikähaarukka on 16–19 vuotta. Tavoitteena nuorilla motoristeilla on edetä karsintaeristä jatkoon ja aina 15 parhaan joukkoon, mikä olisi kovatasoisessa kilpailussa kunnioitettava suoritus.

Lisätietoja täältä ja täältä
25.09. Motocross, MM, Motocross of Nations, Italia, Maggiora

MotoGP, Espanja

Espanjan Aragónissa ei paljon mietitä Tolkienia, sillä Ajo Motorsport koettaa varmistaa Moto3-luokan mestaruuden jo tulevana viikonloppuna. Mestaruus olisi tallin viides. Mikäli talllin eteläafrikkalainen Brad Binder ylittää maaliviivan ensimmäisenä tai toisena, on mestaruus jo varma nakki tässä vaiheessa kautta.
Lisätietoja
Maksulliset livelähetykset: www.motogp.com
Ilmaiset koostelähetykset: Moottoriurheilu.tv/tv
La Aika-ajot (Suomen aikaa)
Moto3 13:35
MotoGP 14:30
Moto2 16:05
Su Kilpailu (Suomen aikaa)
Moto3 12:00
Moto2 13:20
MotoGP 15:00
25.09. Road Racing, MM, MotoGP, Espanja, Aragón

Lähde: AKK-Motorsport & Suomen Moottoriliitto Kuva: Gold & Goose / Red Bull

Luetuimmat