21.5.2017

Ulla Kulju ratamoottoripyöräilyn uusi maailmanmestari

Ulla Kulju

Suomalainen Ulla Kulju ajoi ratamoottoripyöräilyn invalidien maailmanmestaruuteen.

Maailmanmestaruus tuli Ulla Kuljulle yllätyksenä, itse asiassa se selvisi hänelle vasta kilpailun jälkeisessä palkintojenjaossa.

Kokonaiskilpailussa (huomioiden 600- ja 1000-kuutioisten luokat) suomalaisen sijoitus oli 19. ja 600-luokassa 10. Vammaluokka huomioiden sijoitus oli viides, mutta järjestäjät päättivät jakaa erikseen maailmanmestaruuden myös naistenluokassa, jossa mestariksi nousi Ulla Kulju.

Perjantain aika-ajot ajettiin sateisella Le Mansin Bugatti-radalla, mutta lauantai-illan kilpailulähtö päästiin ajamaan kuivalla säällä.

Kulju oli asettanut aiemmin samalla radalla ajettujen testien perusteella omaksi tavoitteekseen 2.06 kierrosajat.

Ajamisen tasosta ja rentoudesta kertoi se, että kilpailussa hän alitti oman aikatavoitteensa noin kahdella sekunnilla. Kilpailun jälkeen suomalaispilotti kertoi, että jännitys oli kova lähtöön asti, mutta kilpailu itsessään sujui erittäin hyvin.

Sunnuntaina Kulju keskittyy Le Mansissa MotoGP:n MM-osakilpailun seuraamiseen ja sen jälkeen vuorossa on paluu koti-Suomeen.